Home Formula zdravlja Znate li šta je živa voda? … i zašto je treba piti?

Znate li šta je živa voda? … i zašto je treba piti?

3742
0
SHARE

Silicijumska i otopljena voda imaju regenerativna svojstva, jačaju imunitet i usporavaju proces starenja organizma.

“Zdravlje zavisi od vode”

Nedavno su mi bili u poseti kćerka i zet, koji inače žive u gradu. Oboje su treneri aerobika i aktivisti zdravog načina života. Kada su videli da za kuvanje i piće koristim vodu iz česme, izgrdili su me. Kćerka mi je objasnila da zdravlje umnogome zavisi od vode koju pijemo, a pošto je ona iz javnog vodovoda puna štetnih materija, pre konzumiranja potrebno ju je obavezno pročistiti.

Ispričala mi je o korisnom dejstvu topljene vode, za koju sam mislila da se skuplja samo u lednicima i nikada mi nije palo na pamet da je mogu napraviti i sama, u kućnim uslovima. U vezi sa tim, zanima me pravilan postupak pripreme i da li je potrebno da je konzumiran na određen način? Da li je otopljena voda zaista potpuno očišćena od štetnih materija. Znate li nešto o silicijumskoj vodi i njenom lekovitom dejstvu? Prijatelji su mi rekli da im se zdravlje poboljšalo otkako je konzumiraju. (Mirsada H., Novi Pazar)

Voda i zdravlje

Odgovor stručnjaka: Voda je zaista čudo prirode, i bez nje život ne bi bio moguć. Reč je o jedinoj prirodnoj supstanci koja ima tri agregatna stanja na uobičajenim temperaturama
Molekuli vode sposobni su da izgrade mnogobrojne kratkotrajne vodonične veze između susednih atoma vodonika i kiseonika, što dovodi do stvaranja posebih struktura – klastera. Zahvaljujući tome, ova blagotvorna tečnost sposobna je da prima, odaje i pamti informaciju: pod dejstvom supstanci koje su joj pridodate dobija određenu strukturu. Faktori koji utiču na stvaranje strukturirane vode veoma su različiti i mnogobrojni.

To su plemeniti metali, različite supstance, zamrzavanje, topljenje, mešanje i presipanje. Takođe, čak i pod dejstvom reči, voda menja svoju strukutru, što je u svojim istraživanjima dokazao poznati japanski naučnik Masaru Emoto (rezultate je objavio u knjigama „Isceljujuća voda“ i „Poruka vode“).

PROČITAJTE I… Napravite sami lekovite čarape

Kakvu vodu piti

Voda ne sme da sadrži štetne materije i bakterije koje uzrokuju bolesti, pa se preporučuje upotreba kvalitetnih filtera, čišćenje vode silicijumom ili pomoću srebra, te metoda zaleđivanja i odleđivanja, koja pomaže i da se voda strukturira. Prednost treba dati prirodnoj vodi (iz izvora ili bunara) a ne destilatima u koje se veštački dodaju soli i minerali (nažalost, mnoge flaširane vode upravo su takve).

Terapiju mineralnom vodom treba sprovoditi pod nadzorom lekara koji je upoznat sa njenim kvalitetom ( mineralizacija, količina i vrsta mikoroelemenata, razmera gasova, sadržaj organskih jedninjenja…) i zdravstvenim stanjem pacijenta. Količina vode koju je potrebno popiti, njena temperatura i vreme kada se unosi u organizam (pre ili posle jela) zavise od njenog sastava i vrste oboljenja koje se leči.

Otopljena voda

Otopljena voda je jedna od varijanti strukturirane vode, a nastaje topljenjem snega ili leda, i u njoj ostaju očuvane molekularne veze karakteristične za led (svaki molekul vode ima 4 vodonične veze).

Međutim, ukoliko se čuva na sobnoj temperaturi, topljena voda gubi svoje karakteristike, raskidaju se molekularne veze i na taj način vremenom „zaboravlja” da je bila led.
Ovakva vode može se pripremiti na različite načine, a najdelotvorniji je sledeći: zagrejati vodu do stadijuma „belog ključanja“ (kada se na dnu posude počnu pojavljivati beli mehurići). Nakon toga, skinuti je sa šporeta i poklopiti. Posudu staviti u lonac sa hladnom vodom kako bi se što pre rashladila. Nakon toga odložiti je u zamrzivač.

PROČITAJTE I… Oterajte bolest vežbama pet životinja

U početnoj fazi zamrzavanja (-3,5 do -3,8 stepeni) na površini vode i po zidovima će se pojaviti komadići leda. To je „teška voda“, koja sadrži deuterijum (teški vodonik, stabilni izotop vodonika). Ovaj led treba baciti, a ostatak vode presuti u drugu posudu.
U poslednjoj fazi, vodu koja je preostala treba zamrznuti na tri četvrtine zapremine, a četvrtinu koja se nije zaledila, prosuti (to je „laka voda“, koja sadrži štetne hemijske primese).

Otopljenu vodu treba piti ujutro na prazan stomak i tokom dana između obroka. Na ovaj način ćete poboljšati zdravlje i ojačati imunitet.

PROČITAJTE I… Šungit: Mineral života

Silicijumska voda

Još jedan način oplemenjivanja jeste presipanje vode preko silicijuma. Ovaj hemijski element sposoban je da zaustavi razvoj patogenih mikroorganizama, apsorbuje primese teških metala i podstakne njihovo taloženje. Ovako počišćena voda ima baktericidno dejstvo, zaustavlja krvarenje, normalizuje metabolizam, jača imunitet, te usporava proces starenja organizma. Silicijumsku vodu možete koristiti za piće, umivanje, kupanje, ispiranje grla i pranje kose.

Kako se priprema sicilijumska voda

Na dno staklene tegle staviti komadić silicijuma (1 do 2 grama na 1 l vode). Teglu pokriti gazom, sipati vodu i ostaviti je da stoji na sobnoj temperaturi i dnevnom svetlu 3 do 5 dana. Nakon toga preliti je u drugu posudu, tako da u tegli ostane manja količina tečnosti (do nivoa od 3-5 cm.) Taj deo se ne koristi.

VIŠE SAVETA POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here