Home Formula zdravlja Ženska masaža

Ženska masaža

228
0
SHARE

Za pravilnu masažu, koja pozitivno utiče na gastrointestinalni trakt i karličnu zonu, dlan jedne ruke treba postaviti na tzv. solarni pleksus (stomak) odnosno neposredno ispod grudne kosti, dok se drugom rukom masira deo oko pupka, kružnim pokretima u pravcu kazaljke na satu.

PROČITAJTE I… Esencijalna ulja za žene

Zatim ruku stavimo na desni bok u visini pubične kosti i masiramo se malim kružnim pokretima, pomerajući postepeno ruku dok ne dođemo do drugog boka. Potom prelazimo na deo ispod pupka i masiramo ga do tačke odakle smo započeli masažu. U slučaju dismenoreje (izostanka menstruacije) ili predmenstrualnog sindroma, za postizanje maksimalnih efekata potrebno je započeti tretman deset do dvanaest dana pre menstruacije.

Koja ulja izabrati?
Jedna od mešavina koje su najbolja za menstrualne probleme sastoji se od dve kapi kamilice, dve kapi ruže i tri kapi žalfije rastvorenih u 30 ml baznog ulja.
Za smanjenje napetosti na kraju radne nedelje, povraćaj mira i opuštenosti, uspite tri kapi žalfije, četiri kapi lavande, tri kapi nane (ili ruže) u 30 ml baznog ulja. Ovu mešavinu umasirajte u stomak, vrat i ramena.

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here