Home Top-terapija Dermatologija Topla obloga od pirinča pomaže i u slučaju najtežih oblika ekcema

Topla obloga od pirinča pomaže i u slučaju najtežih oblika ekcema

338
0
SHARE

Ovaj stari filipinski lek zaustavlja pucanje, pečenje i svrab kože, s vremenom uklanja zadebljanja

Prelazak iz toplog u hladni period i visoka vlažnost vazduha negativno se odražavaju na zdravu, a posebno na bolesnu kožu zahvaćenu ekcemom, psorijazom, kontaktnim ili nekim drugim dermatitisom.

Prilikom ovakvih vremenskih uslova oštecuje se njena zaštitna barijera, pa iz dubokih slojeva derma pocinju da isparavaju voda i ostali korisni sastojci. Posledica su bolne i ružne promene po licu i telu, te je u ovim mesecima važno imati pri ruci recept koji suzbija ekcem i slicne probleme.

Pomoć su ponudili Filipinci, a zahvaljujuci svojoj efikasnosti, recept se proširio na ostale delove sveta. Jednostavan, a jeftin prirodni lek Za pripremu ove obloge ne treba mnogo vremena i novca. Naprotiv, dovoljno je da šaku belog pirinca kratko propržite na tiganju bez ulja, na umernoj temperaturi, prelijete sa 2/3 šoljice vode i kuvate dva minuta. Zatim poklopite, da korisne fitomaterije ne ispare, i ostavite da se prohladi. Kada se pirincana kaša tek toliko prohladi da može da se drži na koži, nanesite je na bolno mesto i pustite da deluje sat i po do dva sata.

Postupak ponavljajte dva puta dnevno (ne više od toga), po mogucnosti u istim vremenskim razmacima (ujutro i uvece), dok se stanje kože ne popravi.

Napomena : Koristite podnošljivo (!) vruć pirinac, jer što je obloga toplija, to je njen efekat bolji. Ali pazite da se ne opečete.

Nije slučajnost što su Filipinci pronašli rešenje za kožne probleme

Dosta Filipinaca muku muci sa kožnim problemima, jer na njihovom arhipelagu vlada umereno tropska klima, koju karakterišu dugi vlažni periodi, sa dosta kišovitih i vetrovitih dana, a koja pogoduje razvoju ekcema. Zbog toga ne cudi što su baš oni pronašli lek za ublažavanje upornih kožnih problema.

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here