Home Top-terapija Endokrinologija Terapija kiseonikom sanira rane

Terapija kiseonikom sanira rane

475
0
SHARE
oxygen

Zahvaljujući terapiji u hiperbaričnoj komori stigao je spas za sve one koji muku muče s dijabetesom

Oslabljena cirkulacija i oštećenje krvnih sudova česte su, čak neizbežne, pojave kod osoba s dugim dijabetičarskim stažom. Navedeni poremećaji znatno usporavaju ili onemogućavaju proces zarastanja ranica, što povećava rizik od nastanka komplikacija, a u nekim slučajevma dovodi čak i do amputacije stopala.

Na svu sreću, dosadašnje iskustvo u tretiranju ovih problema kod osoba obelelih od dijabetesa pokazuje da je hiperbarična komora – pravi spas!

Saznajte više

Poznato je da bez kiseonika ne može živeti, ali svest o njegovim lekovitim svojstvima nije naročito razvijena. Osim što omogućava disanje, ovaj gas obezbeđuje rast i funkcionisanje ćelija, tkiva i organa, proizvodnju telesne enegije i obavljanje svih biohemijskih procesa. Međutim, ako ga organizam nema u dovoljnim količinama, javljaju se različiti poremećaji.

Srećom, potrebe za kiseonikom mogu se nadoknaditi primenom hiperbarične oksigenacije (HBO), to jest pomoću terapije kiseonikom. Reč je o specijalnom medicinskom tretmanu pri kom se udiše 100% čist medicinski kiseonik, pod povišenim atmosferskim pritiskom.

Eksperti koji se dugo bave proučavanjem dejstva hiperbarične terapije, kao i rezultatima koji su njenom primenom dosad ostvareni, kažu da je reč o revolucionarnom poboljšanju terapije dugotrajnih i dosad neizlečivih medicinskih problema, kao što su hronične rane na stopalima kod dijabetičara te različiti oblici neuropatija (uključujući dijabetesnu polineuropatiju)…

VIŠE SAVETA POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here