Home Top-terapija Onkologija Sok od kupusa štiti od kancera

Sok od kupusa štiti od kancera

587
0
SHARE

A to nije sve! Ako se redovno konzumira, može sprečiti rak, izlečiti  zatvor, malokrvnost i čir na želucu. Dostupan je, nije skup, a ono što može učiniti za vaše zdravlje naprosto je neverovatno!

Lekovita svojstva soka od svežeg kupusa poznata su vekovima. U narodu je poznat kao efikasan lek za bolesti želuca, upale debelog creva i zatvora. A da zaista može pomoći u terapiji za čir – otkrio je pionirski eksperiment prof. dr Garneta Čejnija sa Medicinskog fakučteta Stenford.

On je pokazao da dnevno konzumiranjem  2,5 dl soka od kupusa može umanjti bol i izlečiti čir na želucu i čir na dvanaestopalačnom crevu – brže i efikasnije od tadašnjih standardnih tretmana. Od 55 pacijenata koji su počeli da piju ovaj napitak – 95 odsto njih osećalo se bolje već za dva do pet dana.

Moćniji nego što mislite

Na skali namirnica koje štite organizam od raka – sok od svežeg kupusa zauzima visoko mesto. Ukoliko se pije redovno, posebno je dobar u preventivi kancera želuca, debelog creva, dojke i pluća. Ima antioksidativna svojstva, čisti ceo organizam, ali i krv od toksina, sprečava pojavu slobodnih radikala i jača imunosistem.

Sok od kupusa sadrži amino-kiselinu glutamin, koja  doprinosi čišćenju creva i celog organizma, popravlja oštećenje slukože želuca, regeneriše telo i ubrzava ozdravljenje.

Budući da obiluje mineralima poput cinka, gvožđa, magnezijuma i fosfora, sok od svežeg kupusa odlično popravlja krvnu sliku i uspešan je u lečenju anemije. Neki ga, kad je u pitanju lečenje malokrvnosti, čak stavljaju u rang cvekle!

Zbog svog sastava (pun je vlakana) ima i blago laksativno delovanje, pa se preporučuje osobama koje pate od zatvora, jer podstiče redovno pražnjenje creva. Osobama koje muku muče s helikobakterijom preporučuje se da dnevno piju dva decilitra soka na prazan stomak. Pomaže i u slučajevima anksioznosti, nervoze i nesanice, jer deluje opuštajuće na telo.

Kupus u kombinaciji s medom odličan je za zaštitu i lečenje pluća od upale. Deluje vrlo uspešno u prevenciji i lečenju bronhitisa i astme, jer pročišćava disajne puteve. U slučaju bolnog grla mućkajte usta i grguljajte sok od kupusa. On se pokazao kao dobar prirodni lek za inflamatorne procese…

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here