Home Isprobali smo Snaga tečnog kiseonika

Snaga tečnog kiseonika

930
0
SHARE

Rastvoren u čistoj vodi, ovaj gas neutrališe štetno dejstvo zagađivača iz okruženja, čisti organizam, jača imunitet i pomaže u lečenju mnogih oboljenja, čak i onih najtežih

Usled sve većeg zagađenja životne sredine, postepeno se smanjuje količina kiseonika u vazduhu, što znači da ljudski organizam nema zadovoljavajuće izvore ovog gasa, koji je od vitalnog značaja za njegov opstanak.

Zaista zabrinjava činjenica što koncentracija kiseonika u vazduhu neprestano beleži pad, kao i to što u industrijskim centrima, pogotovo u onima s gustim saobraćajem – umesto 21%, koliko bi trebalo – iznosi svega 14%. Istovremeno, surova borba za egzistenciju i, posledično, izloženost velikom stresu – predstavljaju ogroman napor za savremenog čoveka, pri čemu rastu i njegove potrebe za kiseonikom.

Dakle, dok nam je, s  jedne strane, neophodno više vazduha, s druge su nam izvori kiseonika sve siromašniji. A posledice mogu biti pogubne po zdravlje.

Kakve su posledice nedostatka kiseonika?

Ljudsko telo sadrži 59% kiseonika, koji iz pluća dospeva u krv te preko nje do svake ćelije, gde se odvija takozvana kalorična oksidacija – oslobađanje energije neophodne za sve procese u organizmu.

Stoga je sasvim jasno zašto manjak ovog gasa može izazvati bezbroj poremećaja koji ugrožavaju bukvalno svaki deo organizma, a među njima i one najteže – kancer, dijabetes i kardiovaskularna oboljenja.

Šta je to tečni kiseonik?

Poslednjih godina, kao najefikasnije rešenje za nedostatak kiseonika u organizmu pominje stabilizovani rastvor ovog gasa u čistoj vodi iz koje su uklonjeni svi minerali.

Ova tečnost, koja se uzima u obliku kapi, sadrži veliku količinu molekula kiseonika i godinama zadržava postojanost (sva svojstva), a pošto se unese u organizam, vrlo se lako apsorbuje u digestivnom traktu, odakle preko krvne plazme dospeva do svih ćelija i tkiva…

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here