Home Preventiva Rešite problem – dok spavate! (Da, moguće je!)

Rešite problem – dok spavate! (Da, moguće je!)

733
0
SHARE

Želite da ozdravite i postanete uspešniji preko noći? Saveti priznatih svetskih stručnjaka obećavaju baš to – lekovite, terapeustke snove. Saznajte kako…

Svi ponekad poželimo da dan traje nekoliko sati duže, kako bismo uspešno pozavršavali sve obaveze. Dobra vest je što vreme spavanja zapravo možete učiniti produktivnijim, te se tako budni lakše suočiti sa svim obavezama i izazovima.

Kako biste imali lekovit, terapeutski san, potrebno je da usmereno sanjate. A da to i postignete – pomoći će vam ciljane radnje kojima ćete naterati podsvest da vam olakša rešavanje problema i da u mozgu podstakne funkcije za bolju produktivnost.

U harvardskom istraživanju usmerenog sanjanja, 70% učesnika izjavilo je da su im, u tom smislu, snovi povezani s aktuelnim problemima bili od velike pomoći. Zašto ne bi i vama?

DEPRESIVNI STE?

Udišite miris ruža

Udisanje prijatnih mirisa, poput onog ružinog, rezultira do tri puta srećnijim snovima, smatraju naučnici. Objašnjenje?

Centri za miris u mozgu nalaze se u limbičkom sistemu, koji takođe upravlja emocijama. Da biste imali lepe i srećne snove, postavite vazu s ružama pored kreveta ili nasprejajte jastuk i prostoriju ružinim mirisom, koji ćete potom duboko udisati kako biste podstakli centre u limbičkom sistemu.

Dok budete spavali, u mozgu će se pokrenuti pozitivna i prijatna osećanja koja vode do slatkih snova, a priliv serotonina pomoći će vam da da postanete srećniji, te da lakše i lepše prebrodite sve izazove narednog dana

UKOLIKO STE NERVOZNI

Vizualizujte uspeh

Mnogima od nas je priprema za važan razgovor ili sastanak vrlo stresna, zbog čega ne uspevamo da se oslobodimo napetosti i nervoze. Klinička hipnoterapeutkinja Keli Salivan Volden, autorka knjige „Pileća supa za dušu: Snovi i predosećaji“, u takvim okolnostima preporučuje tehniku slikovitog prikaza generalne probe.

Pre nego što zaspite, zamislite da se važan događaj odvija upravo onako kako biste vi želeli, od početka do kraja, tako da osetite olakšanje i spokoj što se sve završilo na najbolji mogući način. Ovim postupkom mozak se usmerava na to da u snovima ponovi isti scenario.

Ponovnim podsvesnim proživljavanjem uspeha poslećete mozgu poruku da ste već uspeli, zbog čega ćete biti mnogo manje nervozni kad dođe do razgovora ili sastanka.

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here