Home Moć uma Promenite se da vas bolest više ne prepozna!

Promenite se da vas bolest više ne prepozna!

1253
0
SHARE

Prema kineskoj medicini, emocije su glavni uzrok pojave bolesti. Tuga se vezuje za pluća, bes za jetru, strah za bubrege, a briga za želudac. Šta možemo učiniti?

Razgovarala: Jovana Kešanski

 Dr Katarina Badawi, lekar opšte i kineske medicine, ETF praktičar i licencirani budvig praktičar

U kineskoj medicini već hiljadama godina poznato je da određene emocije svojom specifičnom vibracijom utiču na određeni organ. Tako bes – preteran ili neispoljen – izaziva bolesti jetre i očiju.

Tuga je uzrok bolesti pluća, strahovi poremećaja u funkciji bubrega, ali isto tako i problema s kolenima, dok premalo ili previše sreće izaziva srčane probleme. Nijedna emocija ne bi trebalo da bude u krajnosti. Niti je treba potiskivati i gurati pod tepih niti je burno ispoljavati.

Svoje emocije treba da poštujemo, priznamo i prihvatimo. Jedino prihvatanjem svojih emocija možemo doći do balansa.

Šta nam rade emocije

Svako od nas ima dane kad je tužniji, srećniji, plačljiviji, zabrinutiji. I to je normalno i zdravo. Svaku emociju treba iskusiti. Međutim, ukoliko neka emocija traje duže vremena ili je jakog intenziteta, to može ozbiljno narušiti zdravlje određenih organa i otvoriti vrata bolesti. Posledice su još veće ako čovek već ima disbalans u telu.

Svaka emocija ima svoju vibraciju. Pozitivne emocije izazivaju pravilan protok energije kroz energetske kanale u telu (prema kineskoj medicini, tzv. meridijani). Negativne emocije – poput tuge, bola, nervoze, brige, ljubomore ili besa – uzrokuju teskobu i poremećaj protoka životne energije kroz telo. Snaga opada, elan nestaje, javlja se nesanica, poremećaj apetita, glavobolje, umor. I to je bolest na energetskom nivou – ne osećamo se dobro, ali ne možemo fizički dokazati bolest.

Emocije vladaju našim bićem i ako se ne otklone one negativne, vrlo brzo postaće vladari koji će nas uništiti. Uz to, emocije koje se ignorišu i guraju pod tepih stvaraju gomilu, a ta gomila postaje fizička manifestacija bolesti, nešto što se vidi i što se može dokazati.

Veza emocija s organima

Emocije su najpouzdaniji pokazatelj onoga što se zaista dešava u životu jednog čoveka. Čim se pojavi neravnoteža u radu organa, to je znak da su naše emocije počele da deluju na zdravlje, tačnije na organ s kojim su povezane…

NASTAVAK PROČITAJTE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here