Home Preventiva Prirodom protiv zdravstvenih tegoba

Prirodom protiv zdravstvenih tegoba

237
0
SHARE

Saznajte za šta možete da koristite čaj od nevena, aktivni ugalj i ulje čajevca.

FILTER KESICE NEVENA

Čaj od nevena obično se koristi za obloge i ispiranje rana, zaustavljanje krvarenja, ublažavanje iritacija i kao zaštita od spoljašnjih uticaja (vetar, sunce, hladnoća). Može se koristiti i za regulisanje crevne flore i lečenje problema sa crevima. Zbog jakih antivirusnih, antibakterijskih i antigljivičnih svojstava, neven je podjednako dobar lek za spoljašnju kao i za unutrašnju upotrebu.

Pročitajte i… Prirodni lekovi za najčešće zdravstvene tegobe

AKTIVNI UGALJ

Obrađen tako da poveća površinu i moć upijanja, aktivni ugalj je drevni lek za dijareju, probleme s varenjem i nadimanje. Deluje tako što privlači iritirajuće supstance i loše bakterije u crevima ili na koži i lepi ih za svoju površinu. Prah aktivnog uglja treba dobro promešati sa sokom, a potom piti dosta tečnosti.

ULJE ČAJEVCA

Ulje čajevca je zbog svojih snažnih antivirusnih i antigljivičnih svojstava obavezan deo svakog pribora za prvu pomoć. Domoroci Australije vekovima su koristili ulje čajevca za tretiranje širokog spektra bolesti, a klinička ispitivanja dokazala su njegovu efikasnost u suzbijanju i najotpornijih bacila. Može se koristiti kao antibakterijsko sredstvo za posekotine, rane i gljivične infekcije.

VIŠE SAVETA POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here