Home Formula zdravlja Prirodnim putem do samoizlečenja

Prirodnim putem do samoizlečenja

637
0
SHARE

Želite da se oslobodite bola i poboljšate svoje zdravlje bez preterane upotrebe medikamenata? U nastavku otkrijte nove, prirodne i sigurne metode lečenja

Pivom protiv srčanog udara

Izbegavanje stresa i zdrava ishrana nisu jedini način da poboljšate zdravlje srca. Da pivo čuva ovaj organ – zaključak je jednog švedskog istraživanja sprovedenog na 1.500 žena, a kojim je uvrđeno da žene koje piju jedno do dva piva nedeljno imaju 30 posto manji rizik od srčanog udara.

Nauka tvrdi: Zahvaljujući hmelju i sladu, umerenim konzumiranjem piva smanjuje se holesterol i trigliceridi te snižava nivo proteina fibrinogena – on se tokom koagulacije krvi konvertuje u fibrin, koji naposletku može da formira ugrušak, te da izazove srčani udar.

Sem toga, drugo istraživanje, sporovedeno na Univerzitetu u Pensilvaniji, pokazalo je da pivo kod žena podiže nivo dobrog, HDL holesterola.

Pivo čuva i mozak!

Zahvaljujući ksantohumolu – flavonoidu koga ima u hmelju – jedna čaša piva dnevno smanjuje rizik od gubitka pamćenja koje nastaje s godinama. Takođe čuva moždane ćelije od oksidativnog oštećenja koje uzrokuje Alchajmerovu bolest.

Brojne naučne studije identifikovale su u pivu na stotine biološki aktivnih komponenti korisnih za čovekovo zdravlje…

NASTAVAK PROČITAJTE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here