Home Formula zdravlja Prirodnim putem do samoizlečenja

Prirodnim putem do samoizlečenja

485
0
SHARE

Želite da se oslobodite bola i poboljšate zdravlje bez preterane upotrebe medikamenata? U nastavku otkrijte nove, prirodne i sigurne metode lečenja

Kokosovo ulje protiv karijesa

Dobrobiti mućkanja ulja u ustima odavno su poznate. Naučnici su sad otkrili da je za  bolji zadah, lečenje upale desni i prevenciju karijesa poželjno koristiti devičansko kokosovo ulje.

Istraživanje sprovedeno u jednoj laboratoriji u Irskoj pokazalo je da je ovo ulje gotovo potpuno sprečilo razvoj Streptococcus mutansa, bakterije iz usne duplje koja izaziva karijes.

Studija na Univerzitetu u Torontu pokazala je da devičansko kokosovo ulje podstiče lučenje pljuvačke, a samim tim i smanjenje broja mikroba u ustima.

Osim toga, pozitivni efekti posledica su i mehaničkog dejstva ulja na desni, jer ono stalnim ”kretanjem” po desnima lakše izvlači bakterije, mikroorganizme, ostatke hrane i sva strana tela iz međuprostora zuba i iz desni.

Rešite se migrene – dodirom

Migrena vam zagorčava život? Primenite ovaj savet – i nesnosna glavobolja uskoro će postati ružna prošlost!

Masaža slepoočnica: Prema studiji objavljenoj u časopisu ”American Journal of Public Health”, redovna masaža znatno smanjuje broj i vreme trajanja migrene izazvane stresom i fizičkim naporom.Dvaput nedeljno, mesec dana treba da sprovodite tridesetominutnu masažu.

Masirajte celu glavu, a najduže se zadržite na potiljačnim mišićima. U poređenju s placebo grupom, pacijenti koji su praktikovali ovu vrstu masaže smanjili su broj napada migrene sa sedam na dva mesečno.

Melatonin snižava krvni pritisak

U naučnom časopisu Current Aging Science objavljeno je istraživanje u kojem je ustanovljeno da se kod ljudi koji su svako veče pre spavanja uzimali 1,5 mg melatonina – sistolni (gornji) pritisak spustio za 10 mmHg, što odgovara poboljšanju u slučaju srčanog oboljenja nastalog kao posledica gubljenja 6 kg viška od telesne mase.

Autori studije navode da melatonin, poznat po tome što pospešuje san, reguliše cirkadijski ritam povezan s cirkulacijom, brojem otkucaja srca i telesnom temperaturom, što sve ima direkatn uticaj na vrednosti krvnog pritiska.

OČNA GIMNASTIKA ZA BOLJI VID

Ove vežbe pomoći će vam da opustite očne mišiće i naučite da fokusirate pogled ne zamarajući oči…

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEKOVITE RUKE – Jeste li čuli za dodir prane?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here