Home Zelena medicina Prirodni lekovi za najčešće zdravstvene tegobe

Prirodni lekovi za najčešće zdravstvene tegobe

377
0
SHARE

Ukoliko ste umorni, imate glavobolju, ili pak imate problema sa crevima, u pomoć vam mogu priteći prirodni preparati. O čemu se radi, saznajte u nastavku.

Prva pomoć iz prirode: Najčešće tegobe i prirodni lekovi

Ulje nane

Osvežavajući miris nane poznat je po tome što budi čula i otklanja umor, ali se zbog svog osvežavajućeg dejstva preporučuje i za negu izgorele, upaljene kože, kao lek za glavobolju, protiv bolova u donjim i gornjim ekstremitetima, ali i na bilo kom drugom delu tela kojem bi prijalo hlađenje.

Nana je poznata i po antispazmičnom dejstvu, te se ovo ulje preporučuje i u slučaju stomačnih grčeva i bolova tokom menstrualnog ciklusa ili sindroma iziritiranih creva.

PROČITAJTE I… BIO REŠENJE: PRVA POMOĆ IZ PRIRODE

Filter kesice nevena

Čaj od nevena obično se koristi za obloge i ispiranje rana, zaustavljanje krvarenja, ublažavanje iritacija i kao zaštita od spoljašnjih uticaja (vetar, sunce, hladnoća). Može se koristiti i za regulisanje crevne flore i lečenje problema sa crevima.

Zbog jakih antivirusnih, antibakterijskih i antigljivičnih svojstava, neven je podjednako dobar lek za spoljašnju kao i za unutrašnju upotrebu.

Aktivni ugalj

Obrađen tako da poveća površinu i moć upijanja, aktivni ugalj je drevni lek za dijareju, probleme s varenjem i nadimanje.

Deluje tako što privlači iritirajuće supstance i loše bakterije u crevima ili na koži i lepi ih za svoju površinu. Prah aktivnog uglja treba dobro promešati sa sokom, a potom piti dosta tečnosti.

Ulje čajevca

Ulje čajevca je zbog svojih snažnih antivirusnih i antigljivičnih svojstava obavezan deo svakog pribora za prvu pomoć.

Domoroci Australije vekovima su koristili ulje čajevca za tretiranje širokog spektra bolesti, a klinička ispitivanja dokazala su njegovu efikasnost u suzbijanju i najotpornijih bacila. Može se koristiti kao antibakterijsko sredstvo za posekotine, rane i gljivične infekcije.

VIŠE SAVETA POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here