Home Top-terapija POZNATO OD DAVNINA… Terapeutsko dejstvo snega

POZNATO OD DAVNINA… Terapeutsko dejstvo snega

603
0
SHARE
Lekovita moć snega

Znamo da bi vam sad najviše prijalo da se ušuškate u udobnom krevetu uz šolju okrepljujućeg čaja. Ipak, ako želite da izgledate i da se osećate fantastično, isprobajte ovu terapiju…

Najnovija istraživanja pokazala su da kontrolisano izlaganje hladnoći doprinosi dobrom zdravlju. Međutim, to nije ništa novo! Stari Grci i Rimljani smatrali su da je to dobra za vitalnost, a u Rusiji i severnoj i istočnoj Evropi dobro je poznato terapeutsko dejstvo snega i leda.

Doktor Georg Ketenhuber, lekar na Klinici Lanserhof u Austriji i Nemačkoj, strastveni je zagovornik krioterapije.

”Ova metoda lečenja podrazumeva da kratko vreme provedete u ledenoj komori, a bazira se na analgetskom dejstvu hladnoće”, kaže ovaj stručnjak. ”Koristim je za lečenje upalnih reumatskih bolesti, sportskih povreda, hroničnih bolova i degenerativnih oboljenja.”

Ipak, nije potrebno da se pretvorite u ledenicu da bi ova terapija delovala. Male doze hladnoće takođe mogu pozitivno uticati i na telo i na duh. ”Hladnoća može ublažiti depresiju i stres, ali i pomoći u slučaju nesanice, jer podiže nivo endorfina”, kaže dr Ketenhuber. Međutim, ovo su, pre opsežnih istraživanja, znali i naši preci.

Saznajte jednostavne ali delotvorne načine na koje su oni koristili lekovitu moć snega…

Za bolju cirkulaciju

Ova vrsta terapije i nije baš najprijatnija, ali čini čuda. Ukoliko ste dobrog opšteg zdravlja, možete je isprobati.

Dovoljno je da po snegu, koji je tek napadao, hodate bosi tri do četiri minuta (upućeni tvrde da od ove šetnje prolazi čak i kijavica!).

Otekle noge možete redovno trljati snegom. U početku ćete iskusiti gorući osećaj na koži, ali ne dajte da vas to natera da prestanete. Nakon petnaestak dana krioterapije – cirkulacija će se ubrzati…

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here