Home Aktuelno OTKRIJTE! Da li je vaš dom pod stresom?

OTKRIJTE! Da li je vaš dom pod stresom?

728
0
SHARE

Osećate li loše vibracije u pojedinim delovima stana? Neobjašnjivi osećaj da nešto nije u redu? Ili možda patite od nesanice ili ste stalno umorni? Verovali ili ne, „krivac“ je možda – kuća pod stresom

 Proverite da li vam je životni prostor zdrav i srećan ili mu treba „terapija“

Stručnjaci smatraju da i stanovi i kuće mogu biti podložni negativnim uticajima koji se loše odražavaju na zdravlje i život ljudi. Faktori stresa “životnih prostora mogu biti spoljašnji, kao što su elektromagnetna radijacija i geopatološki stres, ili unutrašnji, kao što su višak otpada i toksina.

Prema najnovijim podacima, čak 90% života provodimo kod kuće, tako da svakako ima smisla potruditi se da životni prostor pretvorimo u bezbedno, zdravo i srećno mesto. Proverite da li su neki od najčešćih uzroka tenzije i stresa prisutni i u vašem domu, i otkrijte kako da ih uklonite.

ELEKTROMAGNETNI STRES

Problem: Ako se neprestano osećate sputano ili anksiozno, ili se ujutru budite iscrpljeni, moguće je da vam je kuća „zagušena“ elektromagnetnim zračenjem. Previše elektronskih uređaja, sistem bežičnog interneta, mobilni i bežični telefoni, kompjuteri, naponski kablovi, televizori i mikrotalasne pećnice ispuštaju različite nivoe elektromagnetnog zračenja koje može biti štetno po zdravlje.

Rešenje: Svake noći isključite sve električne uređaje i izvore napajanja i izbegavajte da noću punite telefon pored kreveta. Smanjite broj električnih uređaja u domu, naročito u spavaćoj sobi, a wifi isključite kad god ga ne koristite.

SINDROM TOKSIČNE KUĆE

Problem: Sindrom toksične kuće izazvan je zagađenim vazduhom, odnosno kad su pojedinici i porodice u svojim domovima izloženi zagađivačima koji se prenose vazduhom, a koji su posledica slabe i loše ventilacije, a uzrokuju česte bolesti kože i organa za disanje. Premda zvuči šokantno, vazduh u stanu ili kući može da sadrži i do 900 različitih toksičnih čestica, među kojima se buđ, polen, otrovni gasovi, perut, hemikalije iz građevinskih materijala i sredstava za čišćenje.

Rešenje: Kuću redovno i dobro provetravajte i uklonite sve izvore vlage. Prebacite se na organska i prirodna sredstva za čišćenje, a farba za zidove neka bude bez isparljivih organskih supstanci.

USTAJALA ENERGIJA

Problem: Ako u kući imate osećaj hladnoće i neprijatnosti, razlog je možda nagomilana negativna energija. Stručnjaci za čišćenje prostora smatraju da stanovi upijaju loše vibracije izazvane negativnim emocijama i stresnim situacijama, kao i da fizičke prepreke, poput nagomilanih nepotrebnih predmeta ili loše postavljenog nameštaja, doprinose zadržavanju loše energije.

Rešenje: Poslužite se feng šui principima kako biste oslobodili prostor od nepotrebnih stvari ili napravili bolji raspored nameštaja. Koristite esencijalna ulja narandže, limuna i grejpfruta, jer pročišćavaju vazduh i podižu raspoloženje. Vazduh prostora pročistićete i ako zapalite sasušene listove žalfije i sandalovinu. Otvorite prozore i pustite sunce, zamišljajući kako vam kuću ispunjava bela svetlost…

NASTAVAK PROČITAJTE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here