Home Isprobali smo NAPRAVITE SAMI LEKOVITE ČARAPE

NAPRAVITE SAMI LEKOVITE ČARAPE

616
0
SHARE

OTKRIVAMO VAM KAKO DA DETOKSIKUJETE TELO, SNIZITE POVIŠENU TELESNU TEMPERATURU, SANIRATE HRONIČNU UPALU I IZLEČITE NESANICU – POMOĆU SOKNI NATOPLJENIH BILJNIM ESENCIJAMA

Čarape natopljene biljnim esencijama, koje se uveče, pred spavanje obuvaju a ujutru skidaju, bile su glavno i preventivno i terapeutsko sredstvo u borbi protiv mnogih bolesti u drevnoj japanskoj i kineskoj medicini. A pravu popularnost stekle su pre nekoliko decenija, kad su stanovnici razvijenih alspkih zemalja (Švajcarske, Nemačke, Austrije…) počeli da ih koriste.

Od tada na tržištu mogu da se nađu desetine ovakvih proizvoda, koji mahom potiču iz manufaktura s Dalekog istoka. Ali dobra vest jeste da lekovite čarape ne morate da kupujete. Možete sami da ih napravite, od sastojaka koje imate u kući. Evo nekoliko sjajnih recepata, koji će vam pomoći da datu ideju sprovedete u delo.

Detoksikacija na japanski način

Ukoliko želite da izbacite toksine i ostale metaboličke produkte koji su vam se nagomilali u telu u proteklom periodu, u decilitar ključale vode sipajte po kašiku sitno iseckanog belog i crnog luka. Sve kuvajte na tihoj vatri desetak minuta, a zatim sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite da se prohladi.

Posle dvadeset minuta do pola sata luk rukama ocedite i ravnomerno ga rasporedite na dva parčeta gaze. Gaze privijte na stopala, zalepite ih flasterom i fiksirajte ih tako što ćete, preko njih, obuti čarape.

Držite ih tokom noći, a ujutru ih skinite. Postupak ponavljajte svako veče, dok god obloge tamne. Zašto? Braon, smeđa ili crna mrlja na gazi znak je da je proces detoksikacije u toku, odnosno da se telo još nije oslobodilo svih toksina…

VIŠE SAVETA POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here