Home Zelena medicina NAJMOCNIJE ALGE

NAJMOCNIJE ALGE

629
0
SHARE

HLORELA – ČISTAČ ORGANIZMA

Izrazito zelena alga iz slatkih voda – hlorela najbogatiji je poznati izvor hlorofi la, jedinjenja koje podstice izbacivanje pesticida, metala i drugih otrova, koji su se kao posledica nezdrave ishrane, korišcenja štetnih kozmetickih preparata i izlaganja razlicitim oblicima zracenja nagomilavali u telu.

Ukoliko odlucite da zapocnete proces cišcenja hlorelom – imajte na umu da strucnjaci savetuju da se ona uzima ujutru, da bi se proces cišcenja odvijao dok je organizam u budnom stanju. Pozadina poruke eksperata je lako razumljiva – najviše otrova izbacujemo kroz znoj, urin i stolicu.

SPIRULINA JACA KRVNU SLIKU I SRCANI MIŠIĆ

Ova zelenkasta alga najcenjenija je medu nutricionistima, upravo zbog nutritivnog kvaliteta – 100 grama spiruline sadrži 60 grama proteina. A taj procent ne može se naci ni u jednoj vrsti mesa. Njena upotreba posebno se preporucuje malokrvnim osobama. Ali ne samo zbog velike kolicine gvožda, nego zbog prisustva vitamina E i B12, folne kiseline i bakra.

Jer, svi ovi nutrijenti pomažu da se pobedi anemija. Osim njima, konzumacija spiruline savetuje se ljudima koji imaju povišene masnoce u krvi, problem sa srcem i cirkulacijom. Od zdravih osoba, spirulina se posebno preporucuje deci u razvoju, trudnicama, sportistima i veganima

AFA – POPRAVLJA pH VREDNOST TELA

Ova modrozelena alga toliko je cudotvorne da je nazivaju hranom buducnosti.

Ona neutrališu dejstvo namirnica koje zakiseljuju krv, popravlja pH vrednost organizma i suzbija razvoj i rast celija raka. Baš zbog toga, što se veruje da može pomoci u prevenciji i lecenju najopakije bolesti današnjice, simbolicno su je prekrstili.

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here