Home Moć uma Magnetne trake spasle su mi kolena

Magnetne trake spasle su mi kolena

534
0
SHARE
Magnetne trake

Šta sve nije probala Angelina Mrkić da bi izlečila svoja kolena. Primala je injekcije hijalurona, probala goveđi želatin, mazala kolena ruskim kremama, pila češke praške… Pomogle su joj samo magnetne trake. Zahvaljujući njima otkazala je operaciju kolena

Razgovarala: Radenka Marković

Kad je pre pet godina, tokom šetnje na letovanju, osetila veoma jak bol u kolenu, Beograđanka Angelina Mrkić (64) nije se uplašila niti je toj, mislila je tada, prolaznoj epizodi pridavala veći značaj. Uostalom, koliko nas puta nešto zaboli pa prođe!

Tako je razmišljala i ona, sve dok se bol nije ponovio, opet, pa opet. Bilo joj je jasno da se s njenim kolenima nešto dešava. U Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“, gde se javila lekaru, a on joj preporučio da uradi ultrazvučno snimanje kolena, saznala je da ima – gonartrozu.

„Dotad nisam znala ni da postoji ta bolest. Rekli su mi da imam pukotine u meniskusima, izliv sinovijalne tečnosti i istanjenu hrskavicu između zglobova“, priseća se trenutka kad je saznala za problem koji će joj prilično otežati život. Jer kako je vreme prolazilo, tegobe su bivale sve veće.

„Nisam mogla normalno da ustanem iz fotelje, već sam se morala rukama odgurnuti i tako ustati. Naročito mi je bilo teško silaziti niza stepenice i peti se uz njih. Svaki korak bio je bolan, a nijedan stepenik nisam mogla da savladam bez držanja za gelender. S vremenom sam počela i da hramljem“, priča Angelina.

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here