Home Isprobali smo Lugolov rastvor – JEDNOSTAVAN KUĆNI TEST!

Lugolov rastvor – JEDNOSTAVAN KUĆNI TEST!

5476
0
SHARE

Jednostavno je! Sve što treba da učinite jeste da napravite Lugolov rastvor, nanesete ga na unutrašnju stranu podlaktice i sačekate da vidite hoće li braon trag posvetleti ili nestati…

Jod spada u najvažnije oligoelemente. On u većoj ili manjoj meri učestvuje u svim fiziološkim procesima i radu mnogih organa. A prema podacima Svetske zdravstvene populacije, više od dve trećine svetske populacije pati od deficita joda!

I ono što najviše brine – mnogi i ne znaju da imaju ovaj problem. Zato ne budite lenji, napravite Lugolov iliti jodni rastvor i uradite test kako biste saznali pripadate li neslavnoj većini.

PRIPREMA RASTVORA

U apoteci kupite granulirani kalijum-jodid i granulirani jod, a u marketu – destilovanu vodu za piće. Zatim u 125 ml destilovane vode sipajte 22 g kalijum-jodida i mešajte nekoliko minuta bez prestanka. Kad se granule rastope, tome dodajte 11 g joda te nastavite s mešanjem dok se i on ne rastopi.

Naposletku dolijte još 125 ml destilovane vode i sve promešajte. Dobijeni rastvor sipajte u flašu od zatamnjenog stakla, dobro zatvorite i ostavite da odstoji. Naredna 24 sata povremeno promućkajte, a posle toga možete ga koristiti.

TEST

Postupak testiranja ne može biti jednostavniji. Uveče, nakon tuširanja nanesite Lugolov rastvor na unutrašnju stranu podlaktice u vidu tri linije različite debljine. Prva linija neka bude tanka, druga srednjih dimenzija, a treća širine prsta. I – lezite da spavate.

TUMAČENJE REZULTATA

Ako sve tri linije ostanu vidljive do jutra, znači da imate dovoljno ovog minerala u organizmu i da ne treba da preduzimate ništa.

Ukoliko primetite da su tanka linija i ona srednje širine delimično ili skroz nestale, bilo bi dobro da korigujete ishranu, u smislu da pojačate kozumaciju namirnica bogatih jodom – beskavasnog raženog hleba, ribe, morskih plodova, cvekle, brokolija, mahunastog povrća, bobičastog voća te mladih oraha.

A ako zaključite da je koža upila sav jod te da nema nijedne braon linije, idite lekaru, koji će vam predložiti određene laboratorijske analize i, po potrebi, suplementaciju jodom…

NASTAVAK PROČITAJTE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here