Home Aktuelno Leči li akupunktura sterilitet?

Leči li akupunktura sterilitet?

644
0
SHARE

Svetska zdravstvena organizacija navodi spisak od 59 bolesti koje se efikasno leče akupunkturom.

Ova terapeutska metoda posebno se pokazala uspešnom u podsticanje začeća u slučaju steriliteta, otklanjanju mučnine u trudnoći, korekciji karličnog položaja bebe, ubrzavanju i olakšavanju porođaja, kasnije i u stimulisanju lučenja majčinog mleka.

Dr Slavica Vasiljević, specijalista ginekologije i akušerstva, iz ginekološko-akušerske ordinacije „Merida“, u svojoj praksi spaja zapadnu i istočnjačku medicinu, a u lečenju primenjuje holistički pristup.

Sterilitet je sve veći problem kod mladih parova u svetu, pa i u Srbiji.

Kada je reč o našoj zemlji, govorimo o šokantnom broju od 300.000 parova. Mnogobrojni faktori utiču na porast ovog broja: kasno rađanje (posle 30, 35 godina), stresan način života i produženo radno vreme, fizička neaktivnost, pušenje, alkohol, nezdrava hrana, zagađen vazduh, razne vrste zračenja, ali i nedostatak vremena za odmor i opuštanje.

U čemu je specifičnost akupunkture?

Snaga akupunkture leži u pokretanju uspavane i blokirane energije (či), čiji je pravilan protok kroz energetske kanale (meridijane, ima ih 14) iz bilo kog razloga poremećen. Mesta koncentrisane energije na ovim kanalima jesu akupunkturne tačke, koje se stimulišu s ciljem da se otklone određena oboljenja.

Kombinacije pravimo za svakog pacijenta ponaosob. Latinska poslovica „U zdravom telu, zdrav duh“ svakako je tačna, ali istočnjačka mudrost navodi nas da je posmatramo iz drugog ugla. Nakon 10 tretmana od po pola sata, doći ćemo do zaključka da je zdravim duhom moguće ozdraviti telo.

Kome se preporučuje?

Akupunktura se preporučuje parovima kao metod za stimulisanje ovulacije i opuštanje pred začeće. Izvodi se neposredno posle menstruacije pa do ovulacije, a sve se prati ultrazvukom (tzv. folikulometrija).

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here