Home Top-terapija Hepatologija Jeftina obloga čini čuda za jetru

Jeftina obloga čini čuda za jetru

1648
0
SHARE

U tradicionalnoj kineskoj medicini jetra se smatra glavnim organom, jer učestvuje u gotovo svim procesima u telu. Otkrijte kako ricinusovo ulje može doprineti njenom zdravlju

Zbog brojnih funkcija koje obavlja, jetra se smatra glavnom laboratorijom organizma. Ona filtrira štetne materije, riznica je vitamina i minerala potrebnih za normalno funkcionisanje, proizvodi enzime i proteine bez kojih ne bismo mogli živeti. Kroz jetru svakog minuta prođe trideset odsto ukupne količine krvi iz našeg tela. To znači da ona neprekidno radi, čineći toksične materije koje unesemo u organizam manje štetnima. Istovremeno, podstiče rad imunosistema i igra važnu ulogu u varenju hrane.

Međutim, iako je reč o organu koji se može regenerisati, jetra nije neuništiva. Ukoliko se u njenim ćelijama natalože masti, nastaje zapaljenski proces koji, ako se ne leči na vreme, prouzrokuje uvećanje jetre, cirozu, karcinom i, na kraju, njeno potpuno otkazivanje

Kad vitalni organ pati…

Mnogi ljudi, usled stresnog života i nepravilne ishrane,  imaju narušenu funkciju jetre. To znači da se iz njihovog organizma uklanja manje toksina, da im je smanjena proizvodnja žuči, zbog čega su skloniji pojavi gasova, nadimanja, zatvora ili sindroma iziritiranih creva. Konstipacija uvećava količinu toksina, jer se oni zadržavaju umesto da se izbacuju, a zatim ih organizam ponovo apsorbuje.

Oni loše utiču na hormone, neurotransmitere i sve ostale organe čije je normalno funkcionisanje neophodno za zdravlje. Povišen nivo toksina u organizmu opterećuje sve organe, terajući ih da rade dodatno, što  uvećava i njihovu potrebu za hranjivim sastojcima, zbog čega neurotransmiterima, odgovornim za dobro raspoloženje i prijatan osećaj, ostaje manje „goriva“. Toksini takođe izazivaju hronična upalna stanja u organizmu, zbog čega nadbubrežne žlezde neprestano i pojačano luče kortizol.

Dugotrajni i povišeni nivo ovog hormona pojačava i pogoršava depresivna stanja i anksioznost. Kad jetra ne funkcioniše kako  treba, povišen nivo toksina u organizmu loše utiče na mentalno zdravlje, a stvara uslove i za oboljenja poput poremećaja menstrualnog ciklusa, sindroma iziritiranih creva, kancera… kao i za probleme s vidom, migrenu, nesanicu…

Simptomi poremećene funkcije jetre najčešće se manifestuju tek u poodmakloj fazi oboljenja, pa je veoma važno da na vreme shvatite značaj usvajanja zdravih životnih navika.

Kako voditi računa o jetri

Briga o jetri podrazumeva detoksikaciju njenih ćelija, što omogućava njihovu regeneraciju i poboljšanje funkcija, te sprečava nastanak štete koju bi napravili oksidacioni procesi usled prerade toksina u organizmu. Lekovite trave, pravilna ishrana, suplementi i obloge od ricinusovog ulja najbolji su načini lečenja i sprečavanja oboljenja jetre.

OBLOGE OD RICINUSOVOG ULJA

Obloge od ricinusovog ulja stavljaju se na predeo stomaka gde se nalazi jetra, a predstavljaju snažno sredstvo za izbacivanje toksina iz jetre. Uspešno deluju i u slučaju menstrualnih bolova, endometrioze, hormonskih disbalansa, konstipacije i detoksikaciju celog organizma.

Kako se nanose?

*Na flanelsku krpu nanesite ricinusovo ulje tako da bude cela natopljena njime, ali da ulje ne kaplje.

*Stavite krpu natopljenu uljem preko desne strane rebara, od sredine grudnog koša do spoljne ivice desne dojke, po širini i od donje linije dojke pa malo ispod poslednjeg rebra po dužini. To je deo abdomena u kojem se nalazi jetra. Ricinusovo ulje, koje se upija preko kože, podstiče detoksikaciju i regeneraciju jetre i limfnog sistema.

*Preko krpe stavite plastičnu kesu da biste zaštitili odeću od ulja i pričvrstili krpu uz telo…

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here