Home Top-terapija Onkologija Isprobajte moćni trikatu

Isprobajte moćni trikatu

483
0
SHARE

Začinska mešavina jednakih delova crnog bibera, đumbira i dugog bibera čisti respiratorni sistem od toksina, bilo da oni potiču iz cigareta ili zagađenog vazduha. Upućeni tvrde da sprečava rak pluća.

Ako uživate u duvanskom dimu ili živite u oblasti gde je vazduh zagađen, trebalo bi da znate da toksične materije sa svakim udisajem dopiru do vašeg levog i desnog plućnog krila. Kiseonik odatle putuje u krv, dok se ugljen-dioksid, takođe kroz pluća, vraća u spoljašnju sredinu.

Stoga ne čudi što se prečesto držanje cigarete među prstima i kontinuirani boravak na vazduhu smatraju najčešćim okidačima za nastanak malignog oboljenja pluća, koje se vrlo retko dijagnostikuje u ranoj fazi, a koje najčešće pogađa muškarce. Istražujući kako se pluća mogu očistiti od otrova, naišli smo na drevne indijske spise – moćna ajurveda ima rešenje za sprećavanje karcinoma bronha. Skriveno je u jednoj pomalo mističnoj reči – trikatu. Ne odmahujte glavom, njen prevod glasio bi “tri začina”. Stoga krenite put kuhinjskih polica.

PROČITAJTE I… Lekoviti začini po vašoj meri

Šta je trikatu?

Trikatu je ajurvedski preparat koji se spravlja od tri sastojka – sigurno ih dodajete jelima, možda i ne znajući koliko su moćni. Reč je o crnom biberu, đumbiru i dugom biberu. Mešavina tih začina, koji se na istoku smatraju i lekovima, prvenstveno je antikancerogena, budući da svi njihovi sastojci otežavaju razmnožavanje malignih ćelija. Možete je napraviti vrlo jednostavno – pomešajte đumbir s biberom u jednakim količinama, a potom time začinite svoje specijalitete. Ne samo što ćete tako držati zloćudne bolesti podalje od svog organizma – već ćete se i zaštititi od infekcija. Naime, trikatu jača imunosistem, sprečavajući bakterije i viruse da ga naruše.

Preporodite pluća

Kad je reč o pušačima, trikatu se obavezno mora naći na njihovim kuhinjskim policama, tvrde stručnjaci. Naime, on je pravi melem za pluća – ne samo što ih čisti od toksina već ih i podmlađuje. Efikasan je u slučaju gotovo svih respiratornih problema. Bilo da vas muči otežano disanje, astma, bronhitis, pušački kašalj ili pluća puna sluzi – on je najbolji saveznik. Budući da blokira lučenje histamina, pomoći će vam da dišete punim plućima čak i u sezoni alergija, a zdrava pluća, očišćena od štetnih materija – ne samo onih iz cigareta već i onih iz okruženja – svakako imaju manje šanse da podlegnu napadima kancera. Kad napravite trikatu, možete ga čuvati do šest meseci na suvom i tamnom mestu.

VIŠE SAVETA POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here