Home Zelena medicina Hmelj smiruje živce, ublažava glavobolju i poboljšava kvalitet kose

Hmelj smiruje živce, ublažava glavobolju i poboljšava kvalitet kose

345
0
SHARE

Ova biljka cveta od juna do sredine avgusta, a plodove donosi od avgusta do septembra. Reč je tipičnoj puzavici, koja često ukrašava dvorišta i ograde.

Inače, smirujuće i lekovito svojstvo hmelja poznato je od davnina, a i lično sam se uverila u njegova lekovita svojstva. Preparati koji se spravljaju od ove biljke najčešće se koriste u slučaju nervne napetosti, učestalog i bolnog mokrenja, ali i kad je potrebno produžiti seksualno uzbuđenje. Čaj za smirenje možete pripremiti na sledeći način: šoljom kipuće vode prelijte kašičicu mlevenih šišarki hmelja, a zatim ostavite to da odstoji i procedite. Uzimajte po kašiku triput dnevno.

PROČITAJTE I… Zdravi bubrezi- lepa kosa

Ukoliko patite od nesanice, spavajte na jastuku napunjenom osušenim šišarkama hmelja. Ako vas pak muči opadanje kose, napravite rastvor od hmelja: pomešajte i sameljite 20 g korena čička, 10 g cvetova nevena i 15 g šišarki hmelja, a zatim stavite to da se kuva u litru kipuće vode. Pustite da odstoji dva sata pa procedite. Tečnost utrljajte u koren kose i ostavite da odstoji 15 minuta. Potom isperite.

Rastvor od hmelja protiv peruti: pomešajte 20 g korena čička, 20 g šišarki hmelja i 20 g listova podbela. Sameljite to i izgnječite. Zatim promešajte, ubacite u litar vode i kuvajte 15 minuta. Pošto odstoji 20 do 30 minuta, procedite.

VIŠE SAVETA POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here