Home Zelena medicina GEMOTERAPIJA: Isceljujuća moć izdanaka

GEMOTERAPIJA: Isceljujuća moć izdanaka

385
0
SHARE

Preparati napravljeni od pupoljaka i mladih izdanaka drveća i žbunja čine čuda u vašem organizmu. Saznajte kako…

Početak trećeg milenijuma trebalo bi da usmeri čovečanstvo ka novim stazama, onim što vode ka toplini, čovečnosti i boljem življenju. Nova saznanja i tehnologije podigli su životni standard u našoj civilizaciji na veoma visok nivo, ali su, s druge strane, doprineli potpunom uništenju prirodne okoline, namećući uz to i prebrz, haotičan i stresan ritam života, što je sve pogubno po čovekovo zdravlje. Sve je više alergija i opakih bolesti (moždani i srčani udar, kancer…), koje nam skraćuju prosečni životni vek.

PROČITAJTE I… Napravite prirodne kapi za nos

Lečenje zvanično priznatom medicinom uvek je praćeno brojnim negativnim posledicama, te se danas sve više ljudi okreće prirodnim lekovima i terapijama. Tu spada i gemoterapija – metoda zahvaljujući kojoj nam se telo obnavlja dok potpuno ne ozdravi, pri čemu se njegove prirodne funkcije minimalno menjaju.

Šta je to gemoterapija?

Gemoterapija (od lat. gemma, što znači pupoljak, i therapia – lečenje) vrsta je biljne medicine koja koristi preparate napravljene od semenja, pupoljaka i mladih izdanaka drveća i grmova, jer je u njima koncentracija ključnih aktivnih supstanci najviša. Aktivni sastojci izdvajaju se iz embrionskih tkiva, a zatim se mešaju s alkoholom i glicerinom, posle čega se koriste za lečenje različitih oboljenja.

PROČITAJTE I… O da! I cveće se jede!

U tome je najznačajnija razlika između gemoterapije i uobičajene biljne medicine, koja za lečenje uglavnom koristi tinkture, čajeve i masti, jer samo su mladi izdanci i pupoljci bogati najjačim faktorima rasta, kao i nukleinskom kiselineom, fitohormonima (auksini i giberlini), vitaminima, mineralima, mikroelementima, antocijaninima, itd. Zbog toga gemoterapija na ljudsko telo deluje na više fizioloških nivoa – i uglavnom bolje i jače od uobičajenih biljnih tinktura. Ona jača imunosistem, poboljšava funkciju centralnog nervnog sistema, stimuliše organe za izlučivanje i podstiče detoksikaciju tela.

PROČITAJTE I… Prirodni lek za hemoroide

Dobra je vest što se gemoterapija pokazala učinkovitom tamo gde konvencionalna medicina i tradicionalna fizioterapija nisu davale rezultate. Na primer, pupoljci topole i tamariske (metljike) pokazali su se vrlo delotvornim u periodu oporavka od lajmske bolesti i od oboljenja izazvanih Epštajn-Barovim virusom, poput mononukleoze.

VIŠE SAVETA POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here