Home Moć uma FIBROMIJALGIJA: bol kao rukom odnesen

FIBROMIJALGIJA: bol kao rukom odnesen

1492
0
SHARE

Mislite da ste isprobali baš sve kako biste se oslobodili nesnosnih tegoba?

Verujemo da niste probali EFT metodu, baziranu na tradicionalnoj kineskoj medicini. Deluje pomalo neobično, ali čini čuda

Do pre dvadeset godina, osobe koje su patile od fibromijalgije etiketirane su kao uobraženi bolesnici, jer nijedan test i analiza nisu mogli potvrditi organski uzrok hronicnih bolova u celom telu, na šta se nadovezuje citav niz neprijatnih simptoma.

No, cinjenica da takve tegobe oseca cak tri odsto populacije na našoj planeti ipak se nije mogla zanemariti, pa je Svetska zdravstvena organizacija konacno uvrstila fibromijalgiju na zvanicnu listu bolesti savremenog coveka.

Nažalost, moderna medicina daleko je od otkrivanja uzroka ove bolesti, koja drasticno utice na kvalitet života: pretpostavlja se da bi se oni mogli kriti u nezdravoj ishrani, stresu, razlicitim traumama, preosetljivom mentalnom sklopu, poremecaju u moždanim centrima koji obrađuju signale bola, smanjenom lucenju serotonina, “hormona srece”…

Ni u dijagnostici nema velikog napretka – oboljenje se potvrđuje tako što se iskljucuju zdravstveni poremecaji slicne simptomatike, uz testiranje na bol 11 tacaka na vratu, ramenima, rukama, nogama vilici i leđima, s tim što bi karakteristicni znaci trebalo da traju najmanje tri meseca u kontinuitetu.

ISPROBAJTE EFT

Tehnika emocionalne slobode (EFT – Emotional Freedom Techniques) zasniva se na drevnoj kineskoj filozofiji i medicini, u cijem je centru životna sila “ci”, koja tece kroz celo telo. Autor ove metode – americki inženjer Gari Krejg – nudi rešenje za brojne fizičke i psihicke poremecaje, primenjuci razlicite alternativne metode, među kojima su akupunktura, neurolingvisticko programiranje i energetska medicina.

Kad je rec o fibromijalgiji, Krejg smatra da je hronicni bol posledica emocionalnih trauma koje…

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here