Home Formula zdravlja Dva limuna svako jutro : Jednostavna navika za dobro zdravlje

Dva limuna svako jutro : Jednostavna navika za dobro zdravlje

223
0
SHARE

Sok od limuna čuva alkalne rezerve u krvi, pročišćava ceo organizam, a najbolje deluje ako se pije svako jutro.

Sok od limuna ujutro

Piti sok od limuna ujutru, na prazan stomak, jednostavna je a veoma korisna navika za jačanje zdravlja još iz davnina. Najbolje je doručkovati sat vremena nakon toga. Druga varijanta je da popijete čašu vode pomešanu s kašičicom organskog jabukovog sirćeta.

PROČITAJTE I… Limun snižava holesterol

Podstiče baznost krvi
Zašto treba piti limunov sok ujutru na prazan stomak? Prvo, zato što limun stvara baznu sredinu, što može zvučati čudno, s obzirom na njegov izrazito kiseo okus, ali jednom kad se nađe u organizmu, limun povećava pH vrednost i tako doprinosi očuvanju alkalnih rezervi u krvi. Naše navike poput pušenja, konzumiranja previše mesa, šećera, alkohola, kafe, ali i stalna izloženost stresu – doprinose podizanju nivoa kiselosti u našem organizmu, što otvara put raznim oboljenjima i tegobama.

Prevencija u vidu soka
Prvi znaci previsoke kiselosti organizma jesu nespecifične smetnje tipične za loše životne navike. Oseća se zamor, težina u glavi, problemi s varenjem i crevima, opšta iziritiranost i nervoza. Sve su to znaci upozorenja koje nam telo šalje da nam saopšti kako je krajnje vreme za promene.
Nezdrave životne navike na duže staze izazivaju oštećenje ćelija, što naš organizam čini podložnim razvoju hroničnih i degenerativnih patoloških stanja, poput tumora, dijabetesa, kardiovaskularnih oboljenja.

PROČITAJTE I… Grejpfrut: Moćni saveznik zdravlja

Rešenje je u jednostavnim stvarima
Drugim rečima, ishrana bazirana na jelima obrađenim hemijskim postupcima i s retkim ili nikakvim unosom svežeg voća i povrća, posle izvesnog vremena pravi ogromnu šetu našem organizmu.
Limun, međutim, deluje tako da pročišćava ceo organizam: podstiče izbacivanje tečnosti i nagomilanih toksina u organizmu. Pijenje soka od limuna ujutru ublažava i umanjuje štetu izazvanu nezdravim životnim navikama.

Jedina mera opreza
U naturopatiji, kura limunom, koja je zapravo preventivna mera, savetuje se samo osobama dobrog zdravlja, koje nemaju problema s varenjem.

 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here