Home Preventiva DREVNI RITUAL U ORALNOJ HIGIJENI

DREVNI RITUAL U ORALNOJ HIGIJENI

478
0
SHARE

Izlečite oboljenja zuba i desni mućkanjem ulja u ustima

Drevna indijska terapija stara više od dve hiljade godina, koju eksperti u oblasti alternativne medicine popularno nazivaju ”oil pulling”, danas se smatra veoma delotvornim tretmanom u slučaju brojnih oboljenja: od lošeg zadaha i krvarenja desni do astme, dijabetesa i crevnog kolitisa

Medicinska istraživanja pokazala su direktnu vezu između oralnog zdravlja i brojnih hroničnih bolesti, što je u drevnim isceliteljskim tradicijama poznato već vekovima. Kineska, tibetanska i indijska medicinska škola posebnu pažnju posvećuju jeziku, zubima, desnima i usnoj šupljini, kako bi se utvrdile dijagnoze brojnih oboljenja.

Dobra vest je da drevni ritual u oralnoj higijeni poznat u svetu kao ”oil pulling” može dovesti do poboljšanja ne samo zdravlja vaših usta već i celog organizma. Oil pulling, jednostavni dnevni ritual koji podrazumeva mućkanje biljnog ulja u ustima, a zatim i ispiranje vodom, pokazao se delotvornim u prevenciji i lečenju mnogih hroničnih oboljenja, poput astme, dijabetesa, glavobolja, hroničnog umora i crevnog kolitisa.

OIL PULLING SMANJUJE BROJ BAKTERIJA U USTIMA

Specijalisti kažu da su usta prozor u vaše telo, a brojna istraživanja pokazala su da je mućkanje ulja u ustima jedan od najmoćnijih načina detoksikacije organizma.

Oil pulling došao je u središte pažnje zapadnih specijalista u oblasti prirodne i alternativne medicine, nakon što je dr F. Karach, lekar i zagovornik drevne indijske ajurvedske medicine, predstavio zapanjujuće rezultate svog istraživanja grupi onkologa i bakteriologa na medicinskom kongresu u Ukrajini.

Detaljno je opisao brojne studije slučaja hroničnih bolesti, za koje je tvrdio da su trajno izlečeni ovom jednostavnom, jeftinom i bezazlenom tehnikom – od migrena i srčanih oboljenja do bolesti probavnog trakta i raka. Naime, bakterije i mikroorganizmi koji nastanjuju naše usne šupljine direktno utiču na zdravlje celokupnog organizma.

Tretman mućkanja ulja u ustima izvlači sve bakterije i toksine iz naših usta i čisti ih mnogo bolje od bilo koje četkice za zube ili tečnosti za ispiranje…

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here