Home Formula zdravlja Da li ste znali? ZDRAVIJI ZA SAMO DVA MINUTA

Da li ste znali? ZDRAVIJI ZA SAMO DVA MINUTA

529
0
SHARE

Ove jednostavne ali efikasne metode pomoći će vam da se za samo nekoliko trenutaka osetite mnogo bolje

Ovih dana nemate volje ni da ustanete iz kreveta, sve vas boli, teško se nosite sa svakodnevnim obavezama, slabo se fokusirate, ne možete spavati i osećate se premoreno?

Ukoliko vam ponestaje energije, pa niste ”ni za šta”, ako ste nezainteresovani i usporeni  – ne paničite, jer reč je o prolaznim sezonskim tegobama, koje  pogađaju veliku većinu ljudi. Nudimo vam nekoliko  instant rešenja…

Istezanje stopala OTKLANJA UMOR

Kraći dani i nagle vremenske promene loše utiču na nervni sistem, zbog čega gubimo polet i snagu, tvrde naučnici s Univerziteta u Teksasu.

Da biste brzo obnovili zalihe energije, istegnite svodove stopala. Pokreti istezanja stimulišu akupresurne tačke koje podstiču lučenje dopamina u roku od samo sat vremena.

Držite se za gelender ili zid i stanite na stepenik samo prednjim delovima stopala. Pustite da vam jedna peta padne što je moguće niže, a da vas pritom ne zaboli – i ostanite tako 30 sekundi. Zatim ponovite isto s drugom nogom.

Narandžasta boja

IZOŠTRAVA PAŽNJU I OSVEŽAVA UM

Ako i vama zbog tmurnog vremena opada koncentracija i produktivnost, napravite kratku pauzu gledajući u nešto svetlonarandžaste ili žute boje (marama, majica, jastuk, pa čak i bundeva ili jesenje lišće) – da biste povratili fokus, koncentraciju i motivaciju za rad, savetuje hromoterapeutkinja Leatris Ajzman, autorka knjige More alive with color.

Topli i svetli tonovi žute i narandžaste boje stimulišu čeone režnjeve mozga (gde se nalaze neuroni povezani s pažnjom i koncentracijom) u roku od samo 60 sekundi!

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here