Home Formula zdravlja Da li je prašak za dizanje testa najmoćniji lek XXI veka?

Da li je prašak za dizanje testa najmoćniji lek XXI veka?

697
0
SHARE

Kada je sredinom devetnaestog veka razvio industrijsku proizvodnju sode u prahu, belgijski hemičar Ernest Solvej ni slutio nije da će jedan od produkata tog procesa (za čiju je konačnu formulu zaslužan Amerikanac Eben Horsvord) – soda bikarbona (natrijum bikarbonat), postati najpopularniji alternativni lek 21. veka!

Soda bikarbona koju koristimo ne potiče iz prirode.

Ako mislite da je reč o prirodnoj supstanci – grdno se varate se: natrijum bikarbomat (NaHCO3) je sintetički produkt nastao spajanjem natrijum hlorida, amonijaka i ugljen dioksida.

Prema industrijskoj klasifikaciji, ova bela, praškasta materija spada u aditive i u Evropi se obeležava sa E500, dok se u prirodi može naći u vidu naslaga formiranih oko mineralnih izvora. Blago je alkalna i neutralizuje kiselinu.

Ima li dokazana terapeutska svojstva ?

U poslednje vreme soda bikarbona se često navodi kao čudesan lek za gotovo sve bolesti, od kožnih, preko infektivnih, do onih najtežih, malignih. Među najvatrenijim zagovornicima teze da ovaj popularni prah leči rak jeste italijanski lekar Tulio Simoncini koji  polazi od tvrdnje da tumori nastaju kao posledica infekcije kandidom za čiji razvoj je neophodna kisela sredina.

Po njemu, ubrizgavanjem sode bikarbone u tumor i okolno tkivo,kao i oralnim uzimanjem ovog praha (očišćenog od aluminijuma, takozvana medicinska soda bikarbona) dolazi do smanjenja kiselosti zloćudnog  tkiva, ali i celog organizma, što sprečava širenje metastaza.

Tulio Simoncini, koji je terapiju sprovoidio na svojoj klinici u Milanu, optužen je za smrt nekolicine svojih pacijenata i italijanski sud oduzeo mu je licencu i osudio ga na zatvor. Uprkos tome, nakon svega je nastavio da drži praksu i ne odstupa ni milimetar od svojih tvrdnji koje nikada nije uspeo naučno da dokaže.

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here