Home Preventiva BIO rešenje – Smanjite upotrebu antibiotika!

BIO rešenje – Smanjite upotrebu antibiotika!

467
0
SHARE

A kako? Korišćenjem esencijalnih ulja sa snažnim antibakterijskim svojstvima! U nastavku vam nudimo još nekoliko recepata za prirodno lečenje i sprečavanje najčešćih bakterijskih infekcija

Konvencionalni antibioci mogu biti suviše agresivni za crevnu floru. Pogrešna upotreba može izazvati mnogo neželjenih reakcija, dok prekomerna upotreba stvara rezistentnost na antibiotike. Zbog toga se sve više ljudi okreće prirodnim zamenama za antibiotike, u šta spadaju i esencijalna ulja, ili biljni ekstrakti.

Premda se esencijalna ulja najviše povezuju s mirišljavim svećama i centrima za masažu i tretmane opuštanja, ona zapravo imaju snažna antimikrobna, antibakterijska i antifungalna svojstva.

U kombinaciji sa zdravom ishranom, zapravo su odličan način borbe sa štetnim bakterijama. U nastavku vam nudimo nekoliko recepata za prirodno lečenje i sprečavanje najčešćih bakterijskih infekcija.

TEČNOST ZA ISPIRANJE GRLA U SLUČAJU UPALNIH PROCESA NA KRAJNICIMA

Sastojci:

– 50 ml mlake vode

– 5 ml jakog alkohola

– 5 kapi esencijalnog ulja žalfije

– 2 kapi esencijalnog ulja od nijaulija

– 1 kap esencijalnog ulja od bergamota

Prirema: Alkohol uspite u šolju, dodajte mu esencijalna ulja i dobro to promešajte. Uspite zatim mlaku vodu, te ispirajte time grlo nekoliko puta dnevno.

NASTAVAK POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu!

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here