Home Top-terapija Benefiti magnetoterapije

Benefiti magnetoterapije

317
0
SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock

Konzumiranjem namagnetisane vode i držanjem magneta određene jačine na bolnom mestu – mogu se pobediti različite infekcije, hormonski poremećaji, bolesti nervnog i lokomotornog sistema…

Magnetoterapija

Svi procesi u ljudskom organizmu (cirkulacija, oksigenacija i regeneracija ćelija, izlučivanje endokrinih produkata, itd.) odvijaju se pod uticajem magnetnih sila. S obzirom na to, lako je razumeti tezu da čovek oboleva kad se razmagnetiše, a oporavlja se kad se namagnetiše. Tako da, ukoliko imate neki zdravstveni problem, ili pak želite da se podmladite – usvojte sledeće navike.

Namagnetisana voda

Stavite magnet odgovarajućeg pola u decilitar i po vode, a zatim sačekajte pet minuta. Tu količinu vode podelite na tri dela, a onda uzimajte po 50 mililitara pola sata pre jela. Za dodatni alkalizujući efekat – u namagnetisanu vodu, po želji, sipajte malo sode bikarbone i/ili sveže isceđenog limuna.

Lečenje magnetima

Takođe, da biste podstakli prirodne sposobnosti organizma na samoisceljenje, stavite magnet direktno na kožu – iznad obolelog mesta. Ali ovaj oblik magnetoterapije ne smete primenjivati dugo bez prekida. Opšta je preporuka da se lokalna magnetoterapija primenjuje u slučaju povrede, akutne infekcije (bronhitis, upale sinusa i mokraćne bešike…), anemije, hormonskog disbalansa, kao i progresije oboljenja poput astme, dijabetesa, arterioskleroze, epilespije, depresije, spondiloze, artritisa, multiple skleroze, osteoartroze… A da se ne primenjuje tokom menstruacije i trudnoće, u slučaju postojanja pejsmejkera, nošenja proteze i slušnog aparata, povišene telesne temperature, tuberkuloze, cista i tumora.
Napomena: Pre nego što prislonite magnet na kožu, skinite ručni sat i nakit.

Magnetoterapija i izbor magneta

Da biste osetili isključivo pozitivne efekte magnetoterapije, koristite magnete jačine 400 do 2.000 gausa ili 40 do 200 militesla jedinica, prema sledećoj šemi. Magnet najslabije terapeutske moći (onaj od 400 gausa) prislanjajte na glavu, vrat i predeo srca. Magnet srednje jačine (700 do 1.000 gausa) koristite za ostale delove tela, a onaj od 2.000 gausa za magnetisanje vode. Što je još veoma bitno, obratite pažnju na polaritet magneta. U borbi s infekcijama koristite magnete severnog polariteta, a u slučaju bola, ukočenosti i otoka – magnete južnog polariteta.

Foto: Guliver/Thinkstock

VIŠE SAVETA POTRAŽITE U BIO zelena medicina magazinu! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here